Bu Blogda Ara

1 Şubat 2011 Salı

Faydalı bilgiler

Blogumuzun başlığına katkı sağlayacak yayınlarımıza bugün itibariyle başlıyoruz.01,02,2011

    Bugün sizlere bir çok faydalı bilgiler hakkında yaptığım araştırmalar sonucu elde ettiğim bilgileri paylaşacağım.Yazdıklarım tamamen bilgilendirme niteliğindedir.


İğdenin Faydaları

İshalde iğde yenilmesi tıpkı limon ve şeftalide olduğu gibi epeyce yararlıdır. Ayrıca iğde çiçeklerini koklamak zihne kuvvet ve açıklık verir.

İğde meyvelerini belli bir süre düzenli olarak yerseniz idrar tutamama ve idrara çıkma zorluğunu yenmenize yardımcı olacaktır.

Egzama Bu hastalıkta iğde çiçekleri toplanıp kaynatılır ve her zaman olduğu gibi balla tatlandırılarak içilir. Bu şurubun öksürüğe ve bağırsak bozukluklarına iyi geldiği de bilinmektedir.

Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir.

Hurmanın Faydaları

Hurmanın meyvesi tatli ve besleyicidir

Hurma, zihni ve bedeni gelişmeyi sağlar.

Kansere karşı koruyucudur,

Öksürüğü keser

Boğaz ağrısını, bronşiti ve soğuk algınlığını giderir.

Kemik hastalıklarında faydası ise yadsınamaz.

Orucumuzu açarken, susuzluk ve açlıktan doğan şeker ihtiyacımızı karşılarız ve halsizliğimizi birden alıverir.

Minareller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum. potasyum. demir, B vitamini bulunmaktadır.


Ayçekirdeğinin Faydaları

Kolesterolü düşürür

Damar sertliğini giderir.

Yağ ve proteini en kaliteli olandır.

Fikir işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir

Cinsel arzuyu da artırır.

Kalp ve sinir hastalıklarını önler.

İdrar söktürür.

Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir

Bademin Faydaları Tatlı badem tohumlarında az miktarda protein, demir ve kalsiyumla birlikte yüksek oranda yağ bulunur. Acı badem ağız yoluyla alındığında göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici etkisi olmakla birlikte yüksek dozda alındığında zehirlenme etkisi yaratır. Türkiye'de kabukları soyulup taze olarak ya da kavrularak yenilmesinin yanı sıra, pasta, şekerleme ve tatlılarda yaygın olarak kullanılır. Türkiye'de içi bademli nikâh şekerleri yaptırmak ve şık ambalajlar içerisinde davetlilere dağıtmak da, özellikle büyük kentlerde yaygın bir gelenektir.

Sinirleri güçlendirir.

Göğüs hastalıklarını,

Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.

Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.

Böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir.

Badem yağı ise hazımsızlığa iyi gelir.

Yumuşatıcı, balgam söktürücü, sakinleştirici özellikleri olan badem de ev eczanemizin vazgeçilmezlerindendir

Burun Kuruluğunun Tedavisinde Badem Yağı Çocuklarınız veya siz bu rahatsızlıktan kurtulmak için günde iki /üç kere bir/iki damla badem yağını burunlarınıza damlatarak bu problemden kurtulabilirsiniz.

Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır.

Sık sık dudaklarının çatlamasından rahatsız olanlar da gün içinde bir iki damla badem yağı kullanmalıdırlar.

%5 su, %9 protein, %54 yağ, %20 karbonhidrat ve %3 oranında külden oluşur. Ayrıca Ca, P, Fe, Na, K, Mg elementleri ve Thiamin, Ribofdavin, Niosin ve A vitamini bulunur. (Kaynak: Badem Yetiştiriciliği ve Sorunlar(Kaynak: Badem Yetiştiriciliği ve Sorunlar- Prof. Dr.M.Dokuzoğuz, Tübitak Yayınları)

Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini %50 azaltır.(Kaynak:The Almond Board of California Araştırma kuruluşu çalışmaları.)

Her gün 42 gr badem, fındık yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır."(Başbakan R.Tayyip Erdoğan 'ın Uluslararası Kabuklu Meyveler Konseyi Kongresi'nde yaptığı konuşmadan alınmıştır.)

Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.(Kaynak:Nejat Ebcioğlu'nun Sağlığımız İçin Yararlı Bitkiler adlı kitabından.)

Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir. .(Kaynak:Nejat Ebcioğlu'nun Sağlığımız İçin Yararlı Bitkiler adlı kitabından.)

Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir. Böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları yok eder. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. (Kaynak: ABD Gıda ve İlaç Dairesi.)

Kayısının Faydaları

Cildi, mikrop ve mantarlardan korur, güzelleştirir.

Deriyi korur ve yaraların tedavi edilmesinde birebir besin aracıdır

Gözlere parlaklık verir.

Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur ve bu arada meydana gelmiş ülserin iyileşmesinde de önemli rol oynar

Bağırsak tembelliğini giderir.

Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.

Kalp kaslarını kuvvetlendirir.

Fazla kiloları önler

Safra bezlerini temizler, böbrekleri çalıştırır.

Basura faydalıdır

A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir.

İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır.

Sinirleri güçlendirir.

Uyku verir

Kabızlığa iyi gelir (aç karnına yenildiğinde hem de her haliyle; kuru, taze yada kompostosu, reçeli, hoşafı...)

Cilt güzelliği için birebirdir

Yanınızda kayısı bulundurun, çünkü böylece açlıktan kan şekeriniz düştüğünde kayısı yersiniz.

Vitamin A yönünden çok zengin bir kaynaktır. göz sağlığı açısından elzemdir

Kabak Çekirdeğinin Faydaları

Böbrek zayıflığını

Böbrek , mesane iltihaplarını

İdrar yollarında oluşan yanmayı

İdrardan kan gelmesini önler

Bağırsak kurtlarını düşürür.

Bağırsaklardaki şerit ve solucanları düşürmede çok etkilidir.

Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır.

Cevizin Faydaları

İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.

Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.

Magnezyum içerdiği için kasları rahatlatıcı

Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen "demir"açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir.

Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir

Damar sertliğini önler.

Enerji sağlar.

Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır

Verem mikrobuna karşı korur.

Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar.

Hazmı zor olduğundan karaciğeri rahatsız olanlar ceviz yememelidir.

Mayıs ve haziran ayında çiçek açan ceviz ağacı bünyesinde yağ, tuz, albümin, karbonhidratlar, gümüş iyonu, sodyum, potasyum, B1, B2, B3, B6 ve E vitamini barındırır.

Yaklaşık 20 değişik türü olan ceviz ağacının, meyvesi kuruyemiş olarak tüketilen türü "adi ceviz " olarak bilinir ve Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde yetişir.

Sert kabuğun içinde yer alan ceviz içi, yüzeyi çok kırışık bir beyin görünüşündedir.

Yüksek oranda protein ve yağ içeren ceviz içi, kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanı sıra, şeker hastalarına besin olarak da verilir.

Basur için faydalı olduğu rivayet edilmekte ve bunun için balla karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir.

Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır.

Ciğere, mideye ve dimağa kuvvet verip ağız kokusunu da giderir.

Dutun Faydaları Taze veya kuru olarak da tüketilen dutun içinde çeşitli organik asitler, pektin ve şeker vardır.

Beyaz dutun 15-20 gram yaprağı üç su bardağı su ile kaynatıp içilirse iyi bir idrar söktürücü olduğu görülür. Bu terkip aynı zamanda ateş düşürücü olarak da kullanılmaktadır.

Dutun taze yapraklarıyla derideki yaralara ve burundaki kanamalara tampon yapılırsa kanamaları durdurur.

Dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır. Kişinin kilo almasını sağlar ve iştah açar.

Kara dutun yaprakları ve kabukları kaynatılıp elde edilen sıvı ile gargara yapılırsa boğaz, ağız ve diş eti iltihaplarına iyi gelir. Ancak kara dut kabız yapabilir.

Sabah aç karnına olgunlaşmış beyaz dut yer ve üzerine su içerlerse bağırsaklarının çalışmasını sağlamış olurlar. Ancak bu durum abartılırsa bu kez de ishale sebebiyet verebileceği bilinmelidir

Dutun anjine iyi geldiği rivayet edilmektedir.

Antep Fıstığının Faydaları

Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.

100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir.

Antepfıstığında kolestrol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.

Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür

Vitamin E,B ve C komplexince zengindir.

Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir

100 gr antepfıstığında 4.0 gr posa bulunur.Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür

İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.

Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir

Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür

Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir

Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.

Yazdıklarımızın blogu veya blog yazarını bağlayacı hiç bir geçerliliği yoktur.Tamamen bilgilendirme niteliğindedir.


Hiç yorum yok: